TruckStop Radio

    donderdag 6 april 2023

    Oklahoma - Steden en Gehuchten #2

    Het is tijd voor deel 2, waarin enkele steden en nederzettingen worden gepresenteerd die te zien zullen zijn in onze aanstaande Oklahoma DLC voor American Truck Simulator. Eerder belichtten we de steden Guymon, Enid, Lawton en Idabel. Vandaag delen we graag nog 4 steden en verschillende gehuchten met u.

     


    Woodward


    De eerste stad die we belichten, is Woodward. Deze stad werd opgericht in 1887 en stond van oudsher bekend als een transportpunt voor zowel vee als proviand. Tegenwoordig dient Woodward, met een bevolking van meer dan 15.000 inwoners, nog steeds het noordwesten van Oklahoma, door middel van een commercieel en veeteeltcentrum. Met of zonder lading, is Woodward een stad met veel charme, geschiedenis en werk voor chauffeurs in de staat.




    Clinton


    Clinton, Oklahoma, ligt in een grote vallei, omringd door pitoreske, glooiende heuvels en gestrekte open grondgebieden en bestaat uit een kleine gemeenschap van ongeveer 10.000 inwoners. Clinton, gelegen in het hart van West-Oklahoma aan de historische Route 66, staat bekend als de 'Stad der verdeelpunten van Western Oklahoma' en beschikt over historische gebouwen, in het hart van de zakenwijk in het centrum. Met voedsel- en landbouwindustrieën in het gebied, kunnen vrachtwagenchauffeurs verwachten dat er dagelijks leveringscontracten te vinden zijn. Kom dus zeker langs!





    Ardmore


    Velen beschouwen deze stad als een verborgen juweeltje in Oklahoma. In de buurt van de beroemde Adventure Road in Carter County ligt de historische stad Ardmore. Vernoemd naar de Ierse term Ard Mór, wat 'heuvels' of 'hoge grond' betekent, is dit de enige plek waar Obi Wan Kenobi, zijn bewoners, niet heeft verteld: 'Het is voorbij'. Ardmore heeft veel te bieden aan zowel inwoners als bezoekers, van historische bezienswaardigheden, een rijke cultuur tot levendige bedrijven.  Vrachtwagenchauffeurs kunnen zich verheugen op het ophalen van contracten, van en naar, de bandenfabriek. Verder zijn er nog andere industrieën die aantrekkelijk zullen zijn.



    McAlester


    Onze vierde en laatste stad in deze showcase is de stad McAlester. Vernoemd naar James Jackson McAlester, die hier in 1869 een winkel begon. Sindsdien is het, na de snelle expansie, een bruisende stad geworden, mede dankzij de toestroom van kolonisten, na de ontdekking van steenkool. Sindsdien heeft het zijn historische status behouden en is het nu de thuisbasis van verschillende industrieën.



    Gehuchten


    Dat is echter niet alles! Je zult ook veel gehuchten voorbij komen terwijl je door Oklahoma vaart. Dit omvat Boise City, dat per ongeluk werd gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog, Shamrock, langs Route 66 en Cushing; bekend als het pijplijnkruispunt van de wereld dankzij zijn belangrijke status voor de handel in ruwe olie.


    Er valt nog zoveel te ontdekken en te doen in Oklahoma en we kijken ernaar uit om u in de nabije toekomst meer te laten zien. Als je het leuk vindt wat je ziet, voeg het dan toe aan je Steam-verlanglijst! Tot de volgende keer, blijf rijden.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten