TruckStop Radio

    woensdag 9 augustus 2023

    Ontdek de Pracht van Straatkunst in de Westelijke Balkan

    De Westelijke Balkan staat wellicht niet direct bekend om zijn straatkunst. Toch draagt straatkunst bij aan het vormgeven van de identiteit van een regio, en dat gaat verder dan alleen gebouwen en natuur. Perfectie schuilt in de details, en daarom willen we vandaag een glimp opvangen van de geweldige kunst die je tegenkomt terwijl je door de lokale straten van de aankomende DLC dwaalt.


    Straatkunst is een vorm van publieke visuele expressie die je aantreft op stedelijke oppervlakken zoals muren. Hierbij worden diverse technieken toegepast. Als een unieke combinatie van zelfexpressie, maatschappijkritiek en culturele betrokkenheid daagt straatkunst vaak normen uit en voegt het esthetische waarde toe aan openbare ruimtes.


    Onze 2D-grafisch ontwerpers staan altijd klaar om te helpen. Dankzij hen hebben we coole straatkunst aan het spel kunnen toevoegen om levendigheid en realisme te creëren, en om de anders lege muren in de regio te verfraaien. Dit doen we voornamelijk op plekken waar echte straatkunst te vinden is, maar we hebben de kunst niet simpelweg gekopieerd. In plaats daarvan hebben we iets gecreëerd dat eer betoont aan de oorspronkelijke geest en stijl. Zo zijn er bijvoorbeeld in één van de havens motieven van schepen en de zee te zien. In Tirana bevindt zich "Captain Truck", een restaurant met een groot muurschildering op de gevel van het gebouw. En in Fier is er een prachtig kunstwerk te bewonderen op de gevels van appartementsgebouwen.


    Dit zijn slechts drie voorbeelden van vele. We hopen dat je zoveel mogelijk van deze stijlvolle toevoegingen zult opmerken terwijl je door de Westelijke Balkan DLC rijdt. Voor meer informatie over de uitbreiding van de kaart, houd je de blog in de gaten of volg je ons op sociale media (X/Twitter, Instagram, Facebook, TikTok), zodat je geen enkele belangrijke update hoeft te missen.


    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten