TruckStop Radio

    maandag 11 december 2023

    Onder de Motorkap - Aangepaste Depots

    Het is even geleden sinds we voor het laatst 'Onder de Motorkap' zijn gedoken om jullie een diepgaander inzicht te geven in het werk dat zich achter de schermen van onze kantoren afspeelt. Vandaag delen we graag een dieper inzicht in Aangepaste Depots! Dit is een lopend project dat zijn eerste iteratie had in onze recent uitgebrachte Kansas DLC voor American Truck Simulator, dat zal blijven worden ontwikkeld voor toekomstige updates en kaartuitbreidingen.


    Terwijl we werken aan het creëren van een nieuwe kaart-DLC, creëren teamleden, voornamelijk van de asset-teams, depots. Dit zijn prefab-types die verder worden uitgebreid om de unieke industrieën te creëren die we kennen en zien in het spel. Voorheen kostte het maken van deze depots behoorlijk wat tijd en resulteerde vaak in industrieën met vergelijkbare lay-outs en laad- en losplekken.


    Met de creatie van de Kansas DLC heeft het team een nieuw functionerend 'Aangepast Depot' gecreëerd. Deze verandering stelt ons kaartteam in staat meer aanpassingsmogelijkheden te hebben over de lay-out van het depot, zowel visueel als qua gameplay. Dit brengt een aantal nieuwe opties met zich mee die uiteindelijk zullen zorgen voor een realistischere en gevarieerde gameplay-ervaring bij het bezorgen van goederen van en naar deze aangepaste depots in het spel.

    Beginnend met depots voor landbouw en veeteelt, stelt deze nieuwe technologie ons in staat om elke gewassenboerderij in de Kansas DLC niet alleen visueel, maar ook functioneel uniek te maken. Een van de teamleden die aan dit project werkt, is Veronika B, een van onze Depot- en Asset-producers. We spraken met haar om meer inzicht te krijgen in het werk dat wordt uitgevoerd en wat het betekent voor spelers.


    "We proberen met elke kaart-DLC nieuwe depotlocaties toe te voegen", vertelt Veronika ons. "Eerder was het maken van depots een vrij ingewikkeld proces. Elk nieuw depot had een "levenscyclus" die begon met onderzoek en vervolgens doorging naar assetontwerpers, daarna naar QA-testen waar het vervolgens werd teruggegeven aan de kaartontwerpers voor implementatie. We ontvangen ook hulp van het Vehicles-team (voor nieuwe ladingen die meestal nieuwe depots aanvullen in DLC's), assetontwerpers voor in-game bedrijfsbranding of aanvullende assets. Sommige depots kunnen enkele maanden duren om te maken."

    "In het geval van Aangepaste Depots kunnen kaartontwerpers nu het grootste deel van het depot maken met afzonderlijke modellen en ook nieuwe bedrijfsonderdelen aan de prefab toevoegen om verbinding te maken met ons wegennet. De kaartontwerper wordt de belangrijkste maker en kan ook beslissen waar chauffeurs hun ladingen moeten afleveren."


    We spraken met een van onze kaartontwerpers, David F, over de verandering en hoe hij het vond om aan de nieuwe aangepaste depots te werken. "Het is een behoorlijke uitdaging, maar dat maakt dit deel van het kaartontwerp nog aantrekkelijker voor mij," vertelt David ons. "Als kaartontwerper moet je nadenken over elke mogelijkheid waar spelers naartoe kunnen gaan, evenals wat ze daar kunnen zien en doen. Het moet ook plezierig zijn voor de speler om die plek te navigeren en te verkennen, dus het is een behoorlijke verantwoordelijkheid voor ons."

    "Je kunt je dit project voorstellen in drie fasen. De eerste fase is het uitvoeren van onderzoek voor elk type depot en hun onderdelen," legt David uit, "We vinden een enorme hoeveelheid informatie over het depot. Bijvoorbeeld met boerderijen, hoe ze eruitzien, hoe ze werken, welke ladingen erbij betrokken zijn, enzovoort. Deze kennis is noodzakelijk, anders zou het voor ons niet mogelijk zijn om het te bouwen! Dus ik wil een groot compliment geven aan ons onderzoeksteam, ze doen geweldig werk."


    "De tweede fase draait om het creëren van de lay-out van het depot, waar we ons richten op parkeerplaatsen, waar spelers hun ladingen laden en lossen. Wanneer we tevreden zijn met de lay-out, laten we ons Q&A-team het controleren en eventuele mogelijke problemen met dat depot vinden. In deze fase bespreken we ook met het assetteam over nieuwe modellen. De derde fase draait om het 'mooi maken', dus we werken hard om het depot tot leven te brengen met aangepaste modellen en assets en bereiden het depot voor op integratie in de kaart."

    "Gelukkig staat ons team er niet alleen voor bij het maken van deze nieuwe aangepaste depots. We maken deel uit van een groot team met collega's uit meerdere afdelingen, waar ik erg blij mee ben, want de passie van elk lid brengt iets nieuws in deze baan waar ik van hou!"


    "Tot vandaag hadden we slechts één prefab vóór de Texas DLC voor graanelevatoren. De kaartontwerper zou het gebruiken en de omgeving creëren zoals hij wilde, maar de kern van de locatie (het depot zelf) bleef hetzelfde en was enigszins rigide," deelt Veronika met ons, "Maar in de Kansas DLC kunnen spelers 6 verschillende graanelevatoren ontdekken, waarvan het merendeel is gebaseerd op echte industriële referenties uit de werkelijke stad waar ze zich bevinden."

    Hoewel dit project nog in zijn eerste fase zit, vertelt Veronika ons dat ze in de toekomst hopen om aangepaste depots verder te ontwikkelen. "We hebben al plannen om een mix van rigide depots en aangepaste depots te gebruiken voor zowel ETS2 als ATS," vertelt Veronika ons. "Ik kan niet meer delen, maar we hebben al ideeën in ontwikkeling om kaartontwerpers te ondersteunen met documentatie, referenties, feedback delen (van onderzoek, QA, assetteams die normaal rigide prefabs creëren) en spelers meer unieke locaties te bieden om vracht te vervoeren."


    Deze nieuwe techniek van het creëren van aangepaste depots betekent echter niet dat alle toekomstige depots op deze manier zullen worden gemaakt. Onze teams selecteren zorgvuldig welke depots aangepast moeten worden gemaakt, maar wees gerust, we hebben veel ideeën over hoe we ze het beste kunnen benutten. We zijn ervan overtuigd dat de gemeenschap veel heeft om naar uit te kijken.

    "Ik ben erg blij met het werk van kaartontwerpers, we weten dat het geen gemakkelijke taak is," deelt Veronika met ons. "Ik wil degenen van Onderzoek, QA, Programmeurs, Voertuigen en Assets bedanken die ons hebben geholpen om boerderijen en graanelevatoren, laad-/lospunten te begrijpen en de scène te vullen met unieke modellen, evenals het gebruik van onze nieuwe bedrijfsonderdelen."


    "Ik hoop dat spelers genieten van deze depots in de Kansas DLC. We kijken ernaar uit om hopelijk in de nabije toekomst meer van hen te brengen, met mogelijk opwindende gameplay-functies in de maak voor andere industrieën! Het is geen gemakkelijke taak om ze te creëren, maar we kijken uit naar de uitdaging."

    We hopen binnenkort meer nieuws te brengen over de ontwikkeling van Aangepaste Depots. Je kunt de eerste iteratie van deze depots bekijken in de recent uitgebrachte Kansas DLC voor American Truck Simulator. Laat ons weten als je er al naar toe hebt bezorgd!

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten