TruckStop Radio

    dinsdag 30 mei 2023

    Oklahoma - De Verschillende Wateren

    Van kronkelende rivieren tot de rustige oevers aan de meren, herbergt Oklahoma een verscheidenheid aan verschillende waterlichamen, groot en klein. Lang voordat wegen bestonden, werden zowel meren als rivieren gebruikt als een manier om door Amerika te reizen. Tegenwoordig zijn ze een populaire attractie geworden voor zowel de lokale bevolking als bezoekers om er te genieten van recreatieve activiteiten en hun natuurlijke schoonheid te bewonderen.





    Laten we de rivier stromende houden en jullie een aantal dingen laten zien die deze toekomstige Oklahoma DLC te bieden heeft.

    Rivieren


    Oklahoma heeft ongeveer 78.603 mijl aan rivier, met als twee van de meest prominente de Arkansas en Red River, die zich beide meer dan 1400 mijl lang uitstrekken over verschillende staten!


    Als zijrivier van de machtige rivier de Mississippi, dankt de Red River zijn naam aan de bruinrode kleur van het water, veroorzaakt door grote hoeveelheden rood vuil en sediment. De Red River is echter niet de enige zijrivier in de stad, de Arkansas River ook! Als een van de belangrijkste rivieren in het middenwesten is de rivier de Arkansas een onvervangbaar knooppunt van handel en commercie in de regio. Het is ook een belangrijk leefgebied voor dieren in het wild, zowel op het land als in het water.


    Een van de 'nieuwste' rivieren in de staat is de The Oklahoma River. Gelegen in het centrum van het land, was het zeven mijl lange stuk rivier oorspronkelijk bekend als de North Canadian River. Dit gebied is sindsdien omgevormd tot een prachtig aangelegd gebied met paden en recreatieve voorzieningen.

    Meren


    Oklahoma is ook de thuisbasis van meer dan 200 meren, waaronder Lake Eufaula en Texoma; beide komen aan bod in onze aankomende DLC.


    Lake Eufaula, genoemd naar de nabijgelegen stad, is het grootste meer van Oklahoma, met een indrukwekkende oppervlakte van 105.500 hectare en meer dan 1300 kilometer kustlijn. Van vissen tot het observeren van dieren in het wild, het is altijd een populaire hub geweest om te genieten van de natuurlijke schoonheid.


    Lake Texoma is het op een na grootste meer van Oklahoma en een van de grootste stuwmeren in de Verenigde Staten; en als staatspark biedt het geweldige faciliteiten voor zowel bezoekers als de lokale bevolking. Net als de meeste meren in de staat, werd Texoma gevormd door Denison Dam aan de Red River.

    Dammen


    Dammen spelen een belangrijke rol en dienen meerdere doelen; inclusief overstromingsbeheer, watervoorziening, recreatie, behoud van vissen en dieren in het wild, en/of waterkracht. Met zulke grote rivieren die door Oklahoma stromen, begrijp je de noodzaak om er nogal wat aan te leggen.


    Wel verdamd! Ik denk dat dat genoeg gekletst is voor vandaag, maar we kijken ernaar uit om in de nabije toekomst meer te laten zien van onze aankomende DLC. Tot die tijd, blijf rijden!



    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten