TruckStop Radio

    zondag 11 juni 2023

    Oklahoma - Tolwegen

    Historisch gezien zijn er wegen die tol heffen in Oklahoma sinds 1916. De vroegst bekende tolweg die in de staat is geregistreerd, was er eentje van 1916. Tegenwoordig zijn tolwegen een belangrijke bron van snelweg financiering in veel staten in de VS, wat de lokale economie, wegenonderhoud en netheid ten goede komt.


    In onze aankomende Oklahoma DLC voor American Truck Simulator zijn we er zeker van dat je tijdens je reis minstens één van de vele tolwegen zult passeren. Stuk voor stuk een beetje uniek op hun eigen manier, met hun eigen naam en ontwerp. Deze tolpoorten zijn slim ontworpen en in het 'midden' van elke tolweg geplaatst, zodat de bestuurder de weg niet kan verlaten zonder deze te passeren.


    Net als bij het betalingssysteem in Californië, is er een eenmalige vergoeding voor het hele weggedeelte waarop u reist. Je bent hier misschien al mee bekend in American Truck Simulator in Californië.


    Tegenwoordig gebruiken de meeste van deze tolheffingen een moderner geldloos tolsysteem, dat gebruik maakt van camera's die kentekenplaten en e-tag-apparaten in voertuigen lezen. Ons kaartenteam wilde echter nog steeds een mix van oud en nieuw samenbrengen, aangezien Oklahoma momenteel bezig is met de overgang naar cashless. Dit betekent dat u nog steeds enkele van de oudere kassa's en andere ontwerpen op hun plaats ziet, maar met het voordeel dat u het geldloze systeem gebruikt en uw voertuig niet volledig tot stilstand hoeft te brengen.


    Dus of je er nu van houdt of een hekel aan hebt, Turnpike-tol is slechts een van de vele snelweg- en interstate-infrastructuur die je in Oklahoma en daarbuiten aantreft. We kijken ernaar uit om in de nabije toekomst meer te laten zien van wat deze DLC te bieden heeft. Blijf tot die tijd Truckin'!

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten