TruckStop Radio

    woensdag 22 mei 2024

    Nordic Horizons - Onderzoekreis

    Enige tijd geleden reisde een deel van ons team naar het noorden van Scandinavië om referenties te verzamelen voor de aankomende Nordic Horizons DLC voor Euro Truck Simulator 2. Nu willen ze graag hun ervaring van deze reis naar het noordelijkste deel van Europa delen met onze #BestCommunityEver.


    Vier leden van ons team gingen op deze reis en legden in een paar dagen honderden kilometers af door het noorden van Scandinavië. Dominik, Ivo, Mary en Voytek gebruiken de verzamelde informatie al om deze kaartuitbreiding samen te stellen.

    "Het verkennen van Noord-Scandinavië was een geweldige ervaring. We begonnen vanuit de Finse stad Rovaniemi richting het noorden en het was interessant om te zien hoe het landschap geleidelijk veranderde. De bossen werden kleiner en dunner totdat ze volledig verdwenen, geleidelijk vervangen door open vlaktes totdat we uiteindelijk de uitgestrekte fjorden aan de kust bereikten. We namen de weg terug langs het Abisko Nationaal Park, de enorme mijnen van Kiruna en door de diepe bossen naar het zuiden. Onderweg waren we onder de indruk van de grote hoeveelheid wilde dieren. De rendieren liepen langs de wegen en waren totaal niet geïnteresseerd in het verkeer om hen heen. We bezochten veel interessante plaatsen, zoals het Abisko Nationaal Park, Nordkapp, het noordelijkste punt van Europa, en het dorp van de Kerstman," zegt Dominik.

    Zoals je misschien al in een van onze eerdere blogs hebt gelezen, zal Nordic Horizons rendieren bevatten die op de kaart verschijnen, wat, zoals het team hier bevestigt, in het echte leven niet ongebruikelijk is.

    "Het meest bijzondere deel was de rendieren die langs de hoofdweg liepen en zich niet echt stoorden aan de auto's om hen heen. Elke dag werden we omringd door veranderende natuur: het landschap bestond meestal uit bossen in Finland en Zweden, die zich tientallen kilometers uitstrekten tussen steden of dorpen, en fjorden of heuvels aan de noordkust van Noorwegen. Het was zo afgelegen en leeg, met nauwelijks verkeer, wat een groot verschil was met de Duitse snelwegen vol reizigers, waar ik een paar dagen daarvoor nog reed. Hoewel ik veel reis, was dit mijn eerste echte roadtrip, waarin we in iets meer dan een week zoveel aflegden. Ik denk dat de ervaring die we het meest waardeerden, de Arctische Elandenboerderij was die werd gerund door een lief, ouder echtpaar in de middle of nowhere," zegt Voytek.

    Reizen zoals deze kunnen de onderzoekers aanzienlijk helpen in hun werk, omdat ze veel meer informatie kunnen absorberen van hun bezoek aan de landen dan ze zouden doen als ze alleen op internet zouden onderzoeken.

    "Onze reis naar Lapland was een geweldige gelegenheid om de Noordse landen op een manier te ervaren die je simpelweg niet kunt bereiken door alleen naar afbeeldingen te kijken. Zelfs met alle voorkennis was ik nog steeds verrast door hoeveel water er is - duizenden kleine meren en beekjes. Ook, hoe gewoon de rendieren zijn? Of hoe prachtig het landschap is? Het is moeilijk om de meest memorabele momenten te kiezen, maar mijn grootste persoonlijke prestaties zouden zijn het voeren van een eland op een boerderij en zwemmen in een rivier op de Poolcirkel," vertelde Ivo ons.

    Na terugkomst van deze reis blijven de onderzoekers werken aan het verzamelen van informatie voor de kaartontwerpers met de foto's en video's die ze daar hebben gemaakt en ook met behulp van meerdere tools op internet.

    "De reis was een geweldige ervaring. Het is altijd een groot voordeel om het land in de pre-productiefase te zien omdat het je helpt het gevoel van het land te krijgen. En wanneer je bepaalde referenties of details nodig hebt, ga je gewoon naar buiten en maak je de foto's die je nodig hebt. Maar het beste moment van de reis voor mij was een korte pauze op een elandenboerderij omdat ik de kans kreeg om de elanden te voeren en te aaien," deelde Mary met ons.

    We kijken ernaar uit om te laten zien hoe deze onderzoekreis zich vertaalt in onze virtuele recreatie van deze regio in de toekomst. Tot die tijd hopen we dat je genoten hebt van dit kleine inzicht in het proces van het creëren van een nieuwe kaartuitbreiding en hoe onze teams ervaring en kennis van het gebied opdoen. Vergeet niet om de Nordic Horizons DLC toe te voegen aan je Steam-verlanglijst en ons te volgen op onze sociale media (X/Twitter, Instagram, Facebook, YouTube en TikTok)!

    (English)

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten