TruckStop Radio

    woensdag 15 mei 2024

    American Truck Simulator - Uitgave 1.50 Update

    Spannend nieuws! De 1.50-update voor American Truck Simulator is officieel uitgerold en klaar voor download op Steam. Boordevol bugfixes, aanpassingen en nieuwe inhoud belooft deze update een verbeterde ervaring voor alle spelers. Bekijk de gedetailleerde functies hieronder en duik erin!


    Een grote dank aan iedereen die heeft bijgedragen, feedback heeft gegeven en bugs heeft gerapporteerd tijdens de Experimental Beta-fase. Jullie onschatbare bijdragen hebben ons in staat gesteld om bugs die aanvankelijk waren doorglipt, te verfijnen, bij te werken en te elimineren. Nu is het tijd om de vruchten te plukken van jullie gezamenlijke inspanningen en de 1.50-update uit te brengen. We hebben namelijk andere projecten (zoals de Nebraska DLC) in de pijplijn die gebaseerd zullen zijn op deze versie van het spel. Veel plezier met trucken!



    Renderer wijzigingen - (nog steeds gebaseerd op DirectX 11 API)


    We werken constant aan het verbeteren van ons renderingssysteem. Dit is de laatste tijd een belangrijk aandachtspunt voor ons geweest en hoewel het een langdurig project is, hebben we al wat nieuwe content beschikbaar voor jullie. In versie 1.50 introduceren we deze veelgevraagde verbeteringen aan de graphics van onze games:

    • TAA, of Temporal Anti-Aliasing, onderscheidt zich van andere anti-aliasing technieken die afbeeldingen proberen te vervagen om gekartelde randen of flikkeringen te verminderen door middel van hogere resolutie rendering. In plaats daarvan benut TAA de tijdlijn, met name eerdere frames, om kleurwaarden te berekenen alsof ze afkomstig zijn van een hogere resolutie, wat zorgt voor een gladder resultaat.
    • Cascade schaduwveranderingen: Vloeiende overgang bij het mengen tussen cascades, gladdere en beter gestabiliseerde schaduwranden.
    • Zachte deeltjes: Deeltjes en lichtflares vervagen soepel wanneer ze zich dicht bij geometrie bevinden, waardoor harde overgangen worden geëlimineerd voor een naadlozere visuele ervaring.
    • Verlichte/geschaduwde rook: Rookdeeltjes met verbeterde volumebeleving en schaduw van zonlicht, wat zorgt voor een realistischere en meeslepende sfeer.
    • Verre schaduwen: Altijd aanwezige schaduwen van verre grote objecten zoals fabriekshallen, wolkenkrabbers en wegviaducten, met de mogelijkheid om ze uit te schakelen in het Opties-menu.
    • Geoptimaliseerde lichtberekening: Dynamische lichten worden geëvalueerd in één enkele doorgang, bekend als clusterverlichting, wat de prestaties in nachtscènes verbetert.

    Herziening van de gebruikersinterface


    We introduceren aanzienlijke UI-updates om de interactie van spelers te verbeteren en meer functies te accommoderen. Het redesign adopteert een platter, minimalistisch ontwerp met tooltips en gelaagde navigatie, wat zorgt voor gemakkelijker toegankelijkheid. Voor de meeste UI-schermen zijn de zichtbare veranderingen slechts een evolutie van de vorige look, hoewel er functioneel veel werk is geïnvesteerd om ze comfortabeler te laten werken met een gamepad of een stuur, waardoor minder tijd nodig is om naar een toetsenbord te grijpen.


    De grootste verandering is het herontwerp van het startscherm, een nieuwe statusbalk bovenaan vele UI-schermen, de snelkoppelingsmenu's, nieuwe lettertypen, pictogrammen en nog veel meer. Dit resulteert in een duidelijker uiterlijk op 2K- en 4K-resoluties, waarbij alle veranderingen bijdragen aan een gestroomlijnde game-ervaring.

    California Rework - Fase 3


    De derde fase van de herziening van Californië maakt zijn debuut in de 1.50-update voor American Truck Simulator, met de nadruk op centraal Californië. Deze regio omvat belangrijke steden vanaf het noorden, zoals San Francisco, Oakland en Stockton, en strekt zich uit naar het zuiden tot Santa Maria en Bakersfield, hoewel de laatste twee niet zijn opgenomen in deze herzieningsfase.


    Zes steden hebben een complete herziening ondergaan: San Francisco, Oakland, Stockton, Santa Cruz, Huron en Fresno. We hebben ook twee gloednieuwe steden toegevoegd, San Jose en Modesto, die Oakdale in ons spel zullen vervangen.


    Alle wegen in het gebied hebben een complete revisie ondergaan, inclusief belangrijke routes zoals CA-1, US-101, I-5, CA-99, US-395 en meer. Het prachtige Yosemite National Park heeft ook aanzienlijke verbeteringen ondergaan als onderdeel van deze update! Bekijk onze trailer voor deze fase van de herziening van Californië hieronder.

    International LT S13 & International LoneStar


    Met de 1.50-versie krijgt de International LT vernieuwde interieur- en exterieur-opties, en de LoneStar krijgt een vernieuwd interieur. Het exterieur van de International LT ziet aanzienlijke verbeteringen met nieuwe functies, aanpasbare opties en aanpassingen aan bestaande onderdelen, waaronder de toevoeging van het S13-model met zijn Integrated Powertrain. Extra accessoires zoals nieuwe chassis side skirts, bumper- en grille-opties, FlowBelow skirts, dodehoekdetectors en een kortere day cab-chassis zijn geïntroduceerd.


    De interieurs van beide vrachtwagens zijn ook volledig vernieuwd met nieuwe modellen, bijgewerkte texturen, aanpasbare interieurkasten en functionerende cabinefysica, waarmee een veelgevraagde functie wordt vervuld. We hebben al een aparte blog hierover uitgebracht die je hier kunt lezen.

    Optie Tooltips


    Het plaatsen van je muis boven elke instellingsoptie toont nuttige informatie, inclusief uitleg over wat de opties doen. Je zult nu moeiteloos de bedoeling van elke aanpasbare optie in de instellingen begrijpen, waardoor je je ervaring eenvoudig kunt verfijnen.

    Lane Assistant


    Na het implementeren van verschillende rijhulpsystemen was het ontwikkelen van een lane assistant de volgende stap voor ons. Dit systeem beschikt over verschillende modi die goed werken met verschillende manieren waarop mensen hun voertuigen besturen, inclusief stuurwielen met force feedback. Nu kunnen vrachtwagenchauffeurs genieten van het eenvoudig inschakelen ervan samen met adaptieve cruise control, waardoor de vrachtwagen meer van het rijden doet.

    Western Star 49X - Nieuwe uitlaten


    De Western Star 49X heeft nu een exclusieve editie met speciaal vervaardigde officiële uitlaatsystemen voor zowel de daycab- als sleeper-varianten. Door zijn premium status te verhogen, zijn deze uitlaatbeschermingen gegraveerd met opvallende Western Star-letters, waardoor je vrachtwagen een gedurfd statement maakt op de weg.


    Changelog

    Kaart


    • California Rework - Fase 3

    Voertuigen


    • International LT S13
    • International LoneStar (interieur) en LT (exterieur & interieur) herziening
    • Lane assistant functie toegevoegd
    • Nieuwe uitlaten toegevoegd voor Western Star 49X

    UI


    • Aanzienlijke UI-ontwerpupdate (Startscherm redesign, permanente statusbalk, snelmenu, nieuwe lettertypen, pictogrammen en meer)
    • Instellingsopties tonen informatie over wat ze doen

    Visueel


    • Verbeteringen in het renderingssysteem
    • Temporal Anti-Aliasing functie toegevoegd
    • Cascaded schaduw updates
    • Zachte deeltjes
    • Verlichte/geschaduwde rook
    • Verre schaduwen
    • Geoptimaliseerde lichtberekening
    • Framerate limiter toegevoegd

    Geluid


    • Rempiepgeluiden toegevoegd

    We hopen dat je enthousiast bent om alle nieuwe inhoud uit te proberen! Vergeet niet om ons te volgen op onze sociale media (X/Twitter, Instagram, Facebook, TikTok) zodat je geen nieuws uit de wereld van American Truck Simulator mist. We zien je op de weg!


    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten