TruckStop Radio

    donderdag 30 mei 2024

    Uitgave Renault Trucks E-Tech T

    Spannend nieuws! We zijn verheugd om aan te kondigen dat de Renault Trucks E-Tech T nu beschikbaar is in Euro Truck Simulator 2, en het is het eerste elektrische voertuig in het spel! Je kunt hem vinden in het Quick Jobs-gedeelte en meteen beginnen met rijden in deze baanbrekende, volledig elektrische truck. Onze voortdurende samenwerking met Renault Trucks heeft het mogelijk gemaakt om dit geavanceerde voertuig naar onze toegewijde gemeenschap te brengen.


    In april kondigden we in onze blog aan dat de E-Tech T het eerste EV in Euro Truck Simulator 2 zou zijn. Na deze aankondiging werden we door Renault Trucks uitgenodigd voor de grote onthulling van de Renault Trucks E-Tech T, liefdevol de Good Truck genoemd, met de innovatieve LumiLor-lak, in hun hoofdkantoor in Lyon. Na de onthulling toert Renault Trucks momenteel met deze vrachtwagen door Europa. Het was een groot genoegen om dit evenement met onze #BestCommunityEver te delen via een livestream rechtstreeks vanaf de locatie. Tijdens deze stream toonden we voor het eerst de Renault Trucks E-Tech T in Euro Truck Simulator 2, en je kunt de opname hieronder bekijken.

    Laten we nu eens beter kijken naar dit elektrische wonder! De Renault Trucks E-Tech T beschikt over een reguliere Renault T-cabine met een volledig nieuw interieur en een 4x2 chassis. De aandrijflijn bestaat uit drie elektromotoren naast de versnellingsbak in het midden van het chassis, die gezamenlijk 490 kW aan vermogen leveren.

    Het voertuig is uitgerust met een volledig digitaal dashboard met twee schermen. Bovendien is er een dodehoekdetector geïntegreerd in de A-stijlen. Voor de rechtsgestuurde optie is er ook een ander interieurontwerp. De E-Tech T maakt ook gebruik van regeneratief remmen, waardoor hij gedeeltelijk kan opladen met behulp van de motorrem of de bedrijfsrem, en tot wel 80% van de energie die in acceleratie is geïnvesteerd, kan terugwinnen.

    Zoals eerder vermeld, brengt de overgang naar elektrische voertuigen unieke uitdagingen met zich mee, zowel in de echte wereld als in onze virtuele omgeving. Hoewel ons team hard heeft gewerkt om de E-Tech T naar ETS2 te brengen, is onze in-game infrastructuur nog niet volledig klaar om elektrische voertuigen te ondersteunen. Tankstations, oorspronkelijk ontworpen voor traditionele brandstofvoertuigen, kunnen niet eenvoudig worden omgebouwd tot elektrische oplaadstations zonder aanzienlijke aanpassingen.

    Momenteel bevinden we ons in een experimentele fase, onze eerste stappen richting in-game elektrificatie. Daarom zal de E-Tech T, samen met enkele andere geplande elektrische trucks, worden geïntroduceerd in een speciale modus en alleen toegankelijk zijn via het Quick Jobs-gedeelte, waarbij de afstanden voor de E-Tech T beperkt zijn tot 300 km. Mocht je zonder stroom komen te zitten onderweg, hebben we een noodlaadservice geïmplementeerd die je tegen betaling kan helpen. Onze voorzichtige benadering zorgt voor een soepele ervaring terwijl we geleidelijk elektrische voertuigen integreren in onze virtuele wereld.

    Deze update zal de in-game economie niet resetten, dus het kan enige tijd duren voordat een Quick Job met de nieuwe E-Tech T in je spel verschijnt. Wees geduldig en laat wat in-game tijd verstrijken als je niet meteen een Quick Job met deze nieuwe truck ziet.

    De introductie van de E-Tech T is een grote mijlpaal die het begin markeert van onze reis naar in-game elektrificatie - een historisch moment voor onze gemeenschap. We zijn enorm trots dat Renault Trucks ons het vertrouwen heeft gegeven om de prachtige en technologisch geavanceerde E-Tech T als de allereerste EV in ons spel te brengen. We kijken ernaar uit om de feedback van onze gemeenschap te ontvangen over de stilte, acceleratie, gedrag en soepelheid, en we hopen dat je plezier zult hebben bij het rijden in de E-Tech T in Euro Truck Simulator 2.

    Vergeet niet dat we samen met Renault Trucks een nieuwe community-ontwerpwedstrijd hebben, waarvoor je je nog steeds kunt aanmelden! In deze wedstrijd wordt onze gemeenschap uitgenodigd om het Renault Trucks-team te helpen bij het ontwerpen van een tweede lak voor de E-Tech T truck. Dit ontwerp zal later worden gereproduceerd op een andere volledig elektrische E-Tech T vrachtwagen, en ook in Euro Truck Simulator 2. Alle finalisten van deze ontwerpwedstrijd ontvangen een exclusief pakket met Renault Trucks- en SCS Software-merchandise, samen met spannende cadeaus van een andere gewaardeerde partner, Thrustmaster!

    We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij om deze allereerste elektrische truck in Euro Truck Simulator 2 uit te proberen! Wanneer je dat doet, deel dan je ervaring met ons op X/Twitter, Instagram, Facebook, YouTube en TikTok

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten