TruckStop Radio

    dinsdag 14 mei 2024

    Euro Truck Simulator 2 - Uitgave 1.50 Update

    Spannend nieuws! De 1.50-update voor Euro Truck Simulator 2 is officieel uitgebracht en is klaar om te downloaden via Steam. Deze update zit boordevol bugfixes, aanpassingen en nieuwe content, wat zorgt voor een verbeterde ervaring voor alle spelers. Bekijk de gedetailleerde functies hieronder en duik erin!


    Een grote dank aan iedereen die heeft bijgedragen, feedback heeft gegeven en bugs heeft gerapporteerd tijdens de Experimentele Beta-fase. Jullie waardevolle bijdragen hebben ons in staat gesteld om de game fijn af te stemmen, te verfijnen en bugs te elimineren die aanvankelijk door de mazen van het net zijn geglipt. We hopen dat jullie genieten van de nieuwe functies, veranderingen en meer die deze update met zich meebrengt. Veel plezier met trucken!


    Renderer Wijzigingen - (nog steeds gebaseerd op DirectX 11 API)

    We blijven voortdurend werken aan de verbetering van ons renderingssysteem. Het is de laatste tijd een belangrijk aandachtspunt voor ons, en hoewel het een project voor de lange termijn is, hebben we al wat nieuwe content beschikbaar voor jullie. In versie 1.50 introduceren we deze veelgevraagde verbeteringen aan de graphics van onze games:

    • Een nieuwe functie is toegevoegd - TAA, ofwel Temporal Anti-Aliasing, die zich onderscheidt van andere anti-aliasing technieken door gebruik te maken van de tijdlijn, met name eerdere frames, om kleurwaarden te berekenen alsof ze van een hogere resolutie komen, wat resulteert in een gladder beeld.
    • Cascaded shadow-wijzigingen: Soepele overgang bij het mengen tussen cascades, gladdere en beter gestabiliseerde schaduwranden.
    • Zachte deeltjes: Deeltjes en lichtvlekken vervagen soepel wanneer ze dicht bij geometrie komen, wat harde overgangen elimineert voor een naadloze visuele ervaring.
    • Verlichte/geshadowde rook: Rookdeeltjes met verbeterde volumeperceptie en schaduwen door zonlicht, wat zorgt voor een realistischere en meeslepende sfeer.
    • Verre schaduwen: Altijd aanwezige schaduwen van verre grote objecten zoals fabrieksgebouwen, wolkenkrabbers en wegviaducten, met de optie om ze uit te schakelen in het Opties-menu.
    • Geoptimaliseerde lichtberekening: Dynamische lichten worden geëvalueerd in één enkele doorgang, bekend als clustered lighting, wat de prestaties in nachtscènes verbetert.

    Herziening van de Gebruikersinterface

    We introduceren aanzienlijke UI-updates om de interactie met spelers te verbeteren en meer functies te accommoderen. Het redesign hanteert een platter, minimalistisch ontwerp met tooltips en gelaagde navigatie, wat zorgt voor een betere toegankelijkheid. Voor de meeste UI-schermen zijn de zichtbare veranderingen slechts een evolutie van het vorige uiterlijk, hoewel er functioneel veel werk is gestoken in het comfortabeler maken van de bediening met een gamepad of een stuur, waardoor minder tijd nodig is om naar een toetsenbord te grijpen.


    De grootste verandering is het herontwerp van het startscherm, een nieuwe statusbalk bovenop vele verschillende UI-schermen, de snelkoppelingsmenu's, nieuwe lettertypen, pictogrammen en nog veel meer. Het resultaat zou een duidelijker beeld moeten geven op 2K- en 4K-resoluties, waarbij alle veranderingen bijdragen aan een gestroomlijnde game-ervaring.

    Herziening van Zwitserland

    Het langverwachte Zwitserland-herzieningsproject zal debuteren in de aankomende 1.50-versie van Euro Truck Simulator 2. Je kunt uitkijken naar een complete herziening van Zwitserland, inclusief de grote steden zoals Genève, Bern en Zürich. Naast deze verbeteringen is de economie fijn afgestemd om de realiteit weer te geven, met toevoegingen zoals een chocoladefabriekdepot.


    Maar dat is niet alles - het wegennet krijgt ook aanzienlijke upgrades. Bereid je voor om de nieuw toegevoegde secties van de A9 snelweg en de uitdagende N19-weg te navigeren. Bovendien, ter vervulling van de lang gekoesterde wens van vele truckers, belooft de A40/E25-route van Genève naar Aosta, Italië, een opwindende reis onder de majestueuze Mont Blanc. Je kunt de trailer voor dit project hieronder bekijken of alle blogs over de herziening hier vinden!


    Het team achter de grote herziening van Zwitserland is al bezig met een ander herzieningsproject, waarover we meer zullen delen wanneer het tijd is.

    Herziening van Duitsland - Rijn

    Voor de 1.50-versie hebben we de Rijnregio herzien als onderdeel van het Duitsland-herzieningsproject. In totaal zijn vier steden volledig opnieuw opgebouwd - Dortmund, Keulen, Düsseldorf en Duisburg. Niet alleen hebben we de steden vernieuwd, maar ook hun omgeving, zodat deze hele regio vanaf de grond opnieuw is ontworpen. We hebben ook een deel van de Autobahn 3 toegevoegd van Keulen naar Frankfurt.


    Je kunt meer te weten komen over dit herzieningsproject in deze blog gewijd aan de steden in deze regio of een andere blog over industrie en kruispunten in dit deel van Duitsland. Dit is zeker niet de laatste keer dat je hoort over het Duitsland-herzieningsproject, aangezien het team al werkt aan een ander deel van het land!


    Scania Demo Centrum

    Het Scania Demo Centrum in Södertälje, Zweden, dat we in samenwerking met Scania hebben ontwikkeld, zal zijn debuut maken in de 1.50-versie. Deze faciliteit, opgericht in 1995, dient meerdere doelen in het echte leven. Voornamelijk gebruikt Scania het om hun voertuigen te demonstreren, zowel trucks als bussen. De faciliteit ontvangt jaarlijks tot 14.000 bezoekers, van universiteiten tot ingenieurs, en stelt ook bestuurders met een categorie B-rijbewijs in staat om Scania-voertuigen uit te proberen.


    In de game krijgen spelers de kans om over het nauwkeurig nagemaakte testcircuit te rijden, met asfalt-, bos- en grindwegen die voor diverse terreinuitdagingen zorgen. Dit in-game circuit is een exacte replica van het echte circuit op een schaal van 1:1. Vergeet niet dat je de Scandinavië-DLC moet bezitten om het Scania Demo Centrum te kunnen bezoeken.

    Wil je meer weten? Lees dan onze speciale blog over het Scania Demo Centrum!

    Wielton Trailer Pack DLC Update

    In samenwerking met Wielton Trailers introduceren we de nieuwe Container Master-trailerserie in de Wielton Trailer Pack DLC. Deze update biedt een superlicht en duurzaam chassis met twee lengtes voor extra veelzijdigheid.


    De eerste is de Wielton Container Master NS3 P20 SL TANK, die 8305 mm (27 ft) lang is en speciaal is ontworpen voor het veilige transport van chemische tankcontainers (ADR). De tweede lengte die we introduceren is de Wielton Container Master NS3 P40 SL, die is ontworpen voor het transport van een 40 ft container of 2x20 ft containers. Beide trailers zullen ook verschillende opties beschikbaar hebben. Je kunt er hier meer over lezen.


    Opties Tooltips

    Door je muis over elke instelling te plaatsen, worden handige informatie weergegeven, inclusief uitleg over wat de opties doen. Je zult nu moeiteloos begrijpen wat elke instelbare optie in de instellingen doet, waardoor je je ervaring eenvoudig kunt afstemmen.


    Rijstrookassistent

    Na het implementeren van verschillende rijhulpfuncties was het ontwikkelen van rijstrookassistentie de volgende stap voor ons. Dit systeem is complexer omdat het goed moet werken met de verschillende manieren waarop mensen hun voertuigen besturen. Het was vooral belangrijk om het goed te laten werken met stuurwielen met force feedback, hoewel dit uitdagend was vanwege mogelijke problemen zoals control-force feedback loops en andere details.


    Daarnaast heeft de rijstrookassistent verschillende modi, die elk verschillende doelen dienen, wat het ingewikkelder maakt. Nu kunnen vrachtwagenchauffeurs eenvoudigweg de rijstrookassistent inschakelen samen met de adaptieve cruise control, waardoor de truck meer van het rijden overneemt.



    Changelog


    Kaart


    • Herziening van Zwitserland
    • Herziening van Duitsland - Rijnregio
    • Scania Demo Centrum

    Voertuigen


    • MAN TGX Update
    • Rijstrookassistent functie toegevoegd
    • Wielton Trailer Pack DLC Update


    UI


    • Aanzienlijke UI-ontwerpupdate (herontwerp van het startscherm, persistente statusbalk, snelmenu, nieuwe lettertypen, pictogrammen en meer)
    • Instellingenopties tonen informatie over wat ze doen

    Visueel


    • Verbeteringen in het renderingssysteem
    • Temporal Anti-Aliasing functie toegevoegd
    • Cascaded shadow updates
    • Zachte deeltjes
    • Verlichte/geshadowde rook
    • Verre schaduwen
    • Geoptimaliseerde lichtberekening
    • Frameratebegrenzer toegevoegd

    Geluid


    • Rempiepgeluiden toegevoegd




    We hopen dat je enthousiast bent om alle nieuwe content uit te proberen! Vergeet niet ons te volgen op onze sociale media (X/Twitter, Instagram, Facebook, TikTok) zodat je geen enkel nieuws uit de wereld van Euro Truck Simulator 2 mist. Tot de volgende keer, blijf trucken!


    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten