TruckStop Radio

    maandag 3 juni 2024

    De Nieuwe Trucky App werd gelanceerd!

    Hallo, dit is dowmeister, de ontwikkelaar van dit project.


    Eerst een beetje achtergrondinformatie.


    Het project om Trucky te herschrijven als een zelfstandige applicatie begon praktisch gezien een jaar geleden.

    De eerste stap was het dupliceren van dezelfde functionaliteit die niet strikt gerelateerd is aan het spel, zoals de VTC Hub frontend naar een echte website die beschikbaar is in een browser, installeerbaar als een app en volledig responsief.

    Op deze manier zou het herschrijven van de nieuwe Trucky "lichter" worden.

    De tweede stap was het scheiden van de Mods Manager van Trucky door het een eigen ruimte te geven. TruckyMods.io is een site die volledig losstaat van Trucky, terwijl het toch binnen het platform blijft.



    In januari 2024 begon de herschrijving, eerst van de Mods Manager en daarna van Trucky. Het was een lang, soms moeilijk project, met enkele kleine problemen en uitdagingen. Overwolf bood een volledig geïntegreerd framework dus ik moest enkele functies volledig herschrijven om het werkende te krijgen voor de nieuwe cliënt.
    Het duurde bijna 3 zeer intensieve maanden. Soms dacht ik dat ik het einde niet zou halen, maar toen we een reeks interne tests begonnen en ik zag dat alles goed werkte, was ik zeer opgelucht.

    We begonnen de test eerst met een kleine groep belangrijke gebruikers, daarna met Angel Patrons en uiteindelijk met alle Patrons. Ik moet eerlijk zijn: van de bijna 2000 Patrons installeerden slechts ongeveer 400 de nieuwe versie. Ik was een beetje teleurgesteld, maar misschien is het gewoon een communicatieprobleem, het bereiken van iedereen met de juiste informatie.

    In elk geval verliep de test zeer goed, bijna boven mijn verwachtingen.

    Het was meteen duidelijk dat een van de grootste voordelen van de nieuwe versie de prestaties van het spel zijn: geen FPS-verlies meer, geen overmatig RAM-gebruik, CPU op acceptabele niveaus.


    Enkele voorbeelden: Trucky, met Game Overlays ingeschakeld, draait tussen 8 en 12 procent CPU en gebruikt maximaal 400-500MB RAM. Zonder in-game overlays, minder dan 1% CPU en 100MB RAM.
    Een zeer belangrijke stap die veel nieuwe gebruikers in staat zal stellen Trucky te gebruiken zonder hun systeem- of spelprestaties te beïnvloeden.




    Nu is de applicatie twee maanden lang getest door bijna 400 gebruikers, zonder dat er specifieke blokkerende bugs zijn gemeld; de "vreemde" situaties zijn geleidelijk opgelost.

    Sommige antivirusprogramma's kunnen de nieuwe Trucky als gevaarlijk rapporteren: elke versie wordt ingediend bij VirusTotal, en in de eerste paar weken van testen met de Patrons stuurde ik elke nieuwe versie naar Microsoft, McAfee en Kaspersky om ervoor te zorgen dat ze de nieuwe applicatie zouden gaan accepteren.

    Op dit punt is het alles of niets.

    Hoe eng ik het ook vind om een volledig nieuwe applicatie aan zo'n groot aantal gebruikers vrij te geven, het is een noodzakelijke stap in de evolutie van Trucky.

    De oude cliënt zal nog steeds werken, waarschijnlijk voor een paar maanden, deels omdat er een ontbrekende functie in de nieuwe Trucky is die in de toekomst zal worden geïmplementeerd: de replay-opname.

    Het is aan jou of je de nieuwe of de oude wilt gebruiken, voor een tijdje. Daarna zal er alleen nog de nieuwe zijn.

    Nu kan Trucky werken zonder Overwolf, werkt het op Linux en binnenkort zal het ook beschikbaar zijn op Apple.

    Wat is er echt nieuw?

    Alles, maar toch is alles hetzelfde 🙂

    Er zijn nieuwe functies hier en daar, die binnenkort in andere specifieke blogposts worden behandeld, maar in het kort:

    • In-Game Overlay: kan nu de huidige bijgehouden baan-ID, de huidige afgelegde afstand en het huidige brandstofverbruik weergeven. Er is ook een nieuwe mooie rollende en grafische kilometerteller.
    • De In-Game overlay kan op twee of meerdere rijen worden weergegeven, waardoor spelinformatie in het horizontale venster kan worden gerangschikt.
    • De bovenste balk is verwijderd – misschien komt deze terug, maar dan in een betere vorm – er is nu alleen een in-game overlay.
    • Dispatcher: de functie Dispatch to Company is volledig herschreven: nu, nadat je een persoonlijke baan of een groep persoonlijke banen hebt aangemaakt, kunnen dezelfde banen naar het bedrijf worden gestuurd. Je kunt kiezen of de baan verloopt en wanneer, of deze aan een geselecteerd lid moet worden toegewezen en of de baan moet worden geclaimd. Wanneer een Dispatch is geclaimd, kan geen ander lid dezelfde baan van de Company Dispatches nemen. Dit nieuwe systeem legt de basis voor andere coole functies met betrekking tot Company Dispatches.
    • De VTC Hub, het grote deel ervan, is nu alleen beschikbaar via de Trucky Hub-website.
    • Zoals eerder vermeld, zijn game-opnames en automatische herhalingen nog niet beschikbaar.

    Klaar voor de toekomst?

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten