TruckStop Radio

    donderdag 23 november 2023

    American Truck Simulator: Update 1.49 Nu Beschikbaar

    We zijn verheugd om aan te kondigen dat de 1.49-update voor American Truck Simulator is uitgebracht en nu beschikbaar is op Steam. Deze update bevat bugfixes, wijzigingen en nieuwe inhoud, die hieronder worden uitgelicht, dus we raden aan om het te lezen!


    We willen graag van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die deelnam, feedback gaf en bugrapporten indiende tijdens de Open Beta-periode. Jullie waardevolle input heeft ons geholpen tweaks aan te brengen, veranderingen door te voeren en enkele bugs te verhelpen die we de eerste keer mogelijk over het hoofd hebben gezien. We hopen dat je nu volop kunt genieten van de vruchten van je werk.


    HDR Skyboxes, Maan en Nieuwe Weereffecten


    Allereerst hebben we, na vele verzoeken, de Maan (terug) toegevoegd aan onze nachtelijke hemel! Het is een subtiele maar opmerkelijke toevoeging die een extra laag van realisme en verwondering toevoegt aan je virtuele vrachtwagenavonturen. Het is het vermelden waard dat wat misschien lijkt op een eenvoudige toevoeging - de Maan - enkele aanzienlijke uitdagingen met zich heeft meegebracht. Het integreren van de Maan in de nachtelijke hemel vereiste het werpen, renderen en berekenen van maanlicht, juiste fasen, het beheren van reflecties in waterlichamen, omgaan met natte wegen en het aanpakken van spiegeleffecten, onder andere.


    Daarnaast hebben we ook de nachtelijke hemel opnieuw bedacht, met dynamische sterren die zachtjes twinkelen en de algehele authenticiteit van de nachtelijke ervaring verbeteren.


    We zijn ook verheugd te delen dat de skyboxes nu in High Dynamic Range (HDR) zullen zijn, wat betekent dat er rijkere, levendigere kleuren in de lucht zullen zijn, en onze visuele weereffecten hebben ook een upgrade gekregen. Onweersbuien bevatten nu zichtbare bliksem, wat zorgt voor een meeslependere ervaring. En let goed op de nachtelijke hemel in bepaalde regio's, je zou aangenaam verrast kunnen worden door wat je zult opmerken.


    Om alles samen te vatten, hebben we ook een speciale video voor je voorbereid waarin al deze veranderingen worden getoond. Het is zeker de moeite waard om het te bekijken, samen met de toegewijde blogpost die we eerder hebben gepubliceerd!


    PACCAR Technical Center


    Verborgen in het uitgestrekte landschap van Washington wacht een realistische recreatie van het PACCAR Technical Center op ontdekking.


    Chauffeurs krijgen nu de kans om het PACCAR Technical Center uit de eerste hand te ervaren. Deze realistische 1:1 recreatie biedt een glimp van de wereld van vrachtwagenontwikkeling. Het PACCAR Technical Center is jarenlang het epicentrum geweest van innovatie en ontwikkeling voor gerenommeerde vrachtwagenfabrikanten, Kenworth en Peterbilt.


    Deze faciliteit is van onschatbare waarde geweest bij het testen van vrachtwagens, aandrijflijnen, technologieën en meer, en het is waar de giganten van de vrachtwagenindustrie de grenzen verleggen van wat mogelijk is, waardoor de volgende generatie iconische trucks ontstaat.


    Hoewel het gebied niet direct zichtbaar zal zijn op de in-game kaart en UI, wacht het op nieuwsgierige spelers om te ontdekken met tal van interessante elementen om te verkennen. We hebben ook een extra laag opwinding toegevoegd: een kleine Paasei zal binnen het PACCAR Technical Center zelf geparkeerd staan. We dagen je uit om goed op te letten en te zien of je deze verrassing kunt ontdekken.

    We hopen dat je geniet van deze nieuwe en unieke toevoeging aan American Truck Simulator!

    Tweedehands Vrachtwagen Dealers


    We zijn ook verheugd om een andere zeer gevraagde functie te introduceren. Gebruikte vrachtwagens zullen nu direct beschikbaar zijn in het hoofdmenu, waardoor je naar een selectie van vrachtwagens wordt geleid die budgetvriendelijker zijn dan gloednieuwe voertuigen. Deze gebruikte vrachtwagens hebben echter wel wat kilometers en slijtage, wat wordt aangegeven door hun sterbeoordeling en een apart venster dat een gedetailleerde uitsplitsing van de schade aan verschillende onderdelen geeft.


    Een van de meest significante veranderingen die gepaard gaan met deze functie is het verbeterde schade- en reparatiesysteem. In het verleden was onze aanpak zeer eenvoudig: individuele onderdelen zouden schade oplopen, weergegeven als een percentage, en je kon ze repareren om het percentage op nul te zetten. Met de 1.49-update zullen onderdelen drie soorten schade oplopen:
    • Schade: Dit type schade kan worden gerepareerd met standaardreparaties, net als voorheen.
    • Onderdelen Slijtage: Wanneer componenten aanzienlijke slijtage oplopen, wil je ze vervangen.
    • Permanente Slijtage: De permanente slijtage vertegenwoordigt systemische veroudering en slijtage over het hele voertuig. Het kan alleen teniet worden gedaan door een totale restauratie van het hele voertuig. Dit is een duurdere procedure, maar het is de enige manier om je vrachtwagen en oplegger weer in onberispelijke staat te brengen.

    Met het verbeterde schadesysteem komt verbeterde controle over voertuigonderhoud. Je kunt nu geïnformeerde keuzes maken over welke onderdelen je wilt repareren of vervangen op basis van je beoordeling. Als alternatief heb je de mogelijkheid om professioneel advies in te winnen voor de beste reparatiestrategie voor je vrachtwagen of oplegger.

    Veel plezier met (tweedehands) vrachtwagenritten!

    Gebergte Rework - Utah DLC


    Vier jaar geleden werd de Utah DLC uitgebracht voor American Truck Simulator. In die tijd leerden we nog veel over onze tools en technieken, vooral als het ging om het maken van bergen. Vandaag zijn we verheugd dat we op een niveau zijn gekomen waarop we hebben verbeterd in het creëren van bergen in-game, vooral als het gaat om schaal en details.


    Vandaag zijn we blij om met de 1.49-update een kleine herwerking uit te brengen van een aantal bergen rond Salt Lake City, Utah. We willen degenen in onze community bedanken die hun feedback hebben doorgegeven met betrekking tot de weergave van de bergen in deze prachtige staat.


    Je zult merken dat de bergen in de meeste gevallen volledig opnieuw zijn bewerkt, ter vervanging van de oudere modellen die daar ooit stonden. We hopen echt dat je een verschil zult zien door deze herwerking! We hopen bepaalde aspecten van onze DLC's te blijven herwerken naarmate onze tools en opties zich in de loop van de tijd blijven ontwikkelen.


    Deel je vrachtwagenavonturen door Utah in 1.49 met ons op onze socialemediakanalen, we zien ze graag!

    Toetsenbordmodificatoren


    Een andere zeer gevraagde functie die wordt geïntroduceerd met 1.49 is de invoering van toetsenbordmodificatoren! Bij het maken van een nieuwe toewijzing in het menu kon je voorheen slechts één toets toewijzen aan een actie. Met de 1.49-update heb je nu de optie om een combinatie van de toets en modificatoren te gebruiken om een actie toe te wijzen. Bijvoorbeeld, je kunt nu Shift + L toewijzen om je lichten in te schakelen als je dat wilt!


    Dit opent een hele nieuwe wereld van toetsenbordcombinaties voor jou om te gebruiken, met meer bindingsopties, maar dat is niet alles! Je hebt nu ook de opties om een korte druk en een lange druktoets toe te wijzen. Het ingedrukt houden van de toets wordt herkend als een lange druk, en het normaal indrukken van een knop wordt gezien als een korte druk.


    Toetsenborden zijn niet de enige randapparatuur die profiteert van deze verandering. Controllers kunnen ook gebruik maken van deze nieuwe functie!

    Speciaal Transport DLC-update


    Met de komst van de Kansas DLC voor American Truck Simulator op 30 november hebben we de gelegenheid aangegrepen om een opwindende update naar de Speciaal Transport DLC te brengen. Vandaag zijn we verheugd om de komst van 2 nieuwe oversized ladingen aan te kondigen!


    Maak kennis met de nieuwe Wind Blade & Articulated Hauler ladingen, als onderdeel van de 1.49-update! Denk je dat je het in je hebt om deze nieuwe oversized ladingen te vervoeren? Je kunt deze nieuwe ladingroutes vinden op enkele van de al bestaande routes in verschillende DLC's en het basisspel. We hebben ook twee geheel nieuwe routes geïntroduceerd, beide beginnend in Pueblo, Colorado, waar windbladen vaak worden vervoerd in de echte wereld!


    Dat is echter niet alles! De Kansas DLC zal ook verschillende nieuwe routes krijgen bij de release. Je kunt meer lezen over deze routes, plus de toevoeging van een nieuwe speciale transportfunctie voor langeafstandsroutes in onze recente blogpost. Bekijk het hier!

    Automatische Koplampen


    Een andere nieuwe functie die we graag introduceren in deze update is de optie voor Automatische Koplampen. Het is een relatief eenvoudige functie die je koplampen inschakelt wanneer het omgevingslicht rond de vrachtwagen onder een bepaalde drempel valt.


    Als de optie is ingeschakeld, wordt de positie van je lichtschakelaar voor parkeerlichten vervangen door automatische verlichting, zodat je je lichten nog steeds kunt uitschakelen of je koplampen kunt inschakelen met de andere schakelposities.

    We hebben ook de toevoeging van Automatische Grootlichten geïntroduceerd. Deze functie schakelt tijdelijk je grootlichten uit wanneer er een voertuig voor je rijdt (zowel op je rijbaan als tegenliggend) en schakelt ze weer in wanneer het voertuig ver genoeg weg is.
    Deze automatische grootlichten zijn ingeschakeld als je de grootlichtschakelaar omschakelt en wanneer zowel je automatische koplampen zijn ingeschakeld, of je je koplampen handmatig hebt ingeschakeld (in het geval dat de optie voor automatische koplampen is uitgeschakeld, werken grootlichten alleen wanneer de koplampen handmatig zijn ingeschakeld). We hopen dat je geniet van deze eenvoudige, maar nuttige functie voor wanneer je onderweg bent!

    Aanpassingenlog


    Kaart

    • PACCAR Technical Centre toegevoegd aan de staat Washington
    • Bergen opnieuw bewerkt rond Salt Lake City (Utah DLC)

    Visueel

    • HDR Skyboxes, Maan en Nieuwe Weereffecten

    Voertuig

    • Nieuwe Speciaal Transport DLC Ladingen & Kansas Routes
    • Automatische Koplampen en Grootlicht

    Overig

    • Gebruikte Vrachtwagen Dealers
    • Toetsenbordmodificatoren

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten