TruckStop Radio

    donderdag 2 november 2023

    Euro Truck Simulator 2 - 1.49 Open Beta

    Vandaag zijn we verheugd om met jullie te delen dat de 1.49 Open Beta-versie voor Euro Truck Simulator 2 nu beschikbaar is om uit te proberen en te testen. Als je van plan bent deel te nemen aan deze Open Beta, vragen we je vriendelijk om eventuele bugs die je tegenkomt te melden in de daarvoor bestemde sectie(s) van onze officiële forums.


    Jouw feedback en rapporten zijn uiterst waardevol voor ons team, en we danken je bij voorbaat voor de tijd die je neemt om ons te helpen. Dus, zonder verder oponthoud, laten we eens kijken naar wat de 1.49 Open Beta te bieden heeft.

    HDR Skyboxes, Maan en Nieuwe Weereffecten


    Allereerst, na vele verzoeken, hebben we de Maan (weer) toegevoegd aan onze nachtelijke hemel! Het is een subtiele maar opmerkelijke toevoeging die een extra laag van realisme en verwondering toevoegt aan jouw virtuele vrachtwagenavonturen. Het is het vermelden waard dat wat op het eerste gezicht een eenvoudige toevoeging lijkt te zijn - de Maan - enige aanzienlijke uitdagingen met zich heeft meegebracht. De integratie van de Maan in de nachtelijke hemel vereiste het werpen, renderen en berekenen van maanlicht, het beheren van reflecties in waterlichamen, omgaan met natte wegen en het aanpakken van spiegeleffecten, onder andere.



    Naast dat hebben we ook de nachtelijke hemel opnieuw vormgegeven, met dynamische sterren die zachtjes twinkelen, wat de algehele authenticiteit van de nachtelijke ervaring versterkt.


    We zijn ook blij te delen dat de hemelboxen nu High Dynamic Range (HDR) zijn, wat betekent dat de luchten rijker en levendiger van kleur zullen zijn, en onze visuele weereffecten hebben ook een upgrade gekregen. Onweersbuien bevatten nu zichtbare bliksem, wat zorgt voor een meer meeslepende ervaring. En let goed op de nachtelijke hemel in bepaalde regio's, je zou aangenaam verrast kunnen worden door wat je zult opmerken.


    Om het samen te vatten, hebben we ook een speciale video voor je voorbereid waarin al deze veranderingen worden getoond. Het is zeker de moeite waard om deze te bekijken, samen met het toegewijde blogbericht dat we eerder hebben gepubliceerd!


    Gebruikte Vrachtwagendealers 


    We zijn ook verheugd om een andere zeer gevraagde functie te introduceren. Gebruikte vrachtwagens zijn nu direct beschikbaar in het hoofdmenu, waarmee je toegang krijgt tot een selectie vrachtwagens die budgetvriendelijker zijn dan gloednieuwe voertuigen. Deze gebruikte vrachtwagens hebben echter wat kilometers en slijtage, wat wordt aangegeven door hun sterbeoordeling en een apart venster dat een gedetailleerde uitsplitsing van de schade aan verschillende onderdelen biedt.


    Een van de belangrijkste veranderingen die met deze functie meekomt, is het verbeterde schade- en herstelsysteem. In het verleden was onze aanpak zeer eenvoudig: individuele onderdelen verzamelden schade, weergegeven als een percentage, en je kon ze repareren, waardoor het percentage op nul werd gezet. Met de update 1.49 zullen onderdelen drie soorten schade oplopen:

    • Schade: Dit type schade kan worden gerepareerd door standaardreparaties, zoals voorheen.
    • Slijtage aan onderdelen: Wanneer componenten aanzienlijke slijtage vertonen, zul je ze willen vervangen.
    • Permanente slijtage: De permanente slijtage vertegenwoordigt systemische veroudering en slijtage over het hele voertuig. Het kan alleen worden tenietgedaan door een totale restauratie van het gehele voertuig. Dit is een duurdere procedure, maar het is de enige manier om jouw vrachtwagen en trailer weer in onberispelijke staat te brengen.


    Met het verbeterde schadesysteem komt ook verbeterde controle over het onderhoud van het voertuig. Je kunt nu geïnformeerde keuzes maken over welke onderdelen je wilt repareren of vervangen op basis van jouw oordeel. Als alternatief heb je de optie om professioneel advies in te winnen voor de beste reparatiestrategie voor jouw vrachtwagen of trailer.

    We horen graag jouw feedback over deze nieuwe toevoeging op onze officiële forums. Veel (gebruikte) vrachtwagenplezier!

    Combinatietoetsen


    Een andere zeer gevraagde functie die met 1.49 wordt geïntroduceerd, is de introductie van Keybind Modifiers! Voorheen kon je bij het maken van een nieuwe binding in het menu slechts één toets toewijzen aan een actie. Met de update 1.49 krijg je nu de mogelijkheid om een combinatie van de toets en modifiers te gebruiken om een actie te binden. Zo kun je bijvoorbeeld Shift + L toewijzen om je lichten aan te zetten als je dat wilt!


    Dit opent een hele nieuwe wereld van toetscombinaties voor jou om te gebruiken, met meer bindingsopties. Maar dat is nog niet alles! Je hebt nu ook de optie om korte en lange toetsaanslagen te binden. Het inhouden van de toets wordt herkend als een lange druk, en het normaal indrukken van een knop wordt gezien als een korte druk.


    Toetsenborden zijn niet de enige randapparaten die van deze wijziging profiteren. Ook controllers kunnen gebruikmaken van deze nieuwe functie! We kijken uit naar jouw feedback over deze nieuwe verandering!

    Changelog


    Visueel
    • HDR Skyboxes, Maan en Nieuwe Weereffecten

    Overig
    • Gebruikte Vrachtwagendealers
    • Combinatietoetsen

    Geniet van alle nieuwe toevoegingen, maar onthoud: het is slechts een open bèta, geen stabiele openbare versie - dus je kunt bugs, instabiliteit of crashes tegenkomen. Het is helemaal in orde als je wilt wachten op de definitieve release. Maar als je geïnteresseerd bent in het helpen om er sneller te komen, waarderen we al je feedback op ons forum en je bugmeldingen in deze sectie.

    Raadpleeg onze modding-wiki voor details met betrekking tot mods voor het spel.

    Als je wilt deelnemen aan de open bèta, kun je deze versie vinden in de public_beta-tak op Steam. De manier om toegang te krijgen is als volgt: Steam-client → BIBLIOTHEEK → klik met de rechtermuisknop op Euro Truck Simulator 2 → Eigenschappen → tabblad Bèta's → public_beta → 1.49. Er is geen wachtwoord vereist. Soms moet je je Steam-client opnieuw starten om de juiste taknaam daar te zien.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten