TruckStop Radio

    donderdag 18 juli 2024

    Nordic Horizons: Bouwen aan Natuur & Bergen met Pavel

    Een andere blog waar we je een kijkje achter de schermen geven van ons werk is hier! Deze keer zijn we enthousiast om je kennis te laten maken met onze getalenteerde kaartontwerper Pavel. Hij werkt momenteel aan de natuur en bergen voor de Nordic Horizons kaartuitbreiding. Laten we meer leren over zijn creatieve proces!

    Pavel - Kaartontwerper



    "In deze kaartuitbreiding recreëer ik de prachtige archipel van Lofoten. Het strekt zich uit van het vasteland van Noorwegen tot in de Noord-Atlantische Oceaan en ondanks dat het bij de poolcirkel hoort, is er ook veel hogere vegetatie. Dit, gecombineerd met de majesteit van de bergen omgeven door water, de kleurrijke huizen en de vele vissershavens, creëert een omgeving die zowel bevredigend is om vast te leggen als om doorheen te reizen," zegt Pavel over zijn project.


    Zoals bij alle nieuwe kaartuitbreidingen, hebben we veldonderzoek gedaan door zelf naar het land te reizen om referenties en gegevens te verzamelen.

    "Ik heb de kans gehad om meerdere keren Scandinavië te bezoeken. Het meest recent was dit mogelijk gemaakt door het management van SCS Software voor onderzoek. De reis door Noorwegen en Zweden was erg nuttig voor mij als kaartontwerper," vertelt Pavel ons en legt ook uit wat er moest gebeuren voordat het daadwerkelijke ontwerpen van de kaart kon beginnen.

    "Onderzoek naar kortere en hogere vegetatie, architectuur en wegennetwerken ging vooraf aan het ontwerp van het landschap. Texturen, modellen en andere functionele elementen werden geleidelijk aan in samenwerking met alle afdelingen gecreëerd. Het gebruik ervan en de weergave van het landschap in de kaart wordt voorafgegaan door een lay-out inclusief het wegennet, depots, truckstops, tankstations, enz. Op deze lay-out creëer ik met behulp van Google Maps geleidelijk een landschap met natuurlijke elementen, rekening houdend met de beperkingen van de virtuele omgeving en de kaarteditor. Dit vereist veel ruimtelijk inzicht en soms een beetje magie."


    Pavel gebruikt zijn ervaring van zijn eerdere werk, als onderdeel van het team dat de herzieningsprojecten van Oostenrijk en Zwitserland deed, waar hij ook bergen en natuur ontwierp. "Ervaring van eerdere projecten met bergen, zoals de herziening van Oostenrijk en Zwitserland, komt zeker naar voren in de nieuwe Nordic Horizons DLC. Ik ben blij te zien dat de mogelijkheden en grenzen van de editor zich uitbreiden," zegt hij.


    Natuurlijk zijn er nog steeds beperkingen aan de kaartuitbreidingen en we moeten strikt binnen deze grenzen werken, zoals Pavel bevestigt. "Afwijking van de realiteit wordt bepaald door onze schaal, zichtbaarheid, optimalisatie en interpretatie," deelt hij met ons.

    En zijn laatste boodschap aan onze #BestCommunityEver? "Als je ervan houdt om door prachtige landschappen met Vikinggeschiedenis te reizen en het avontuur van ontdekking vanuit het comfort van je huis te ervaren, dan zul je dol zijn op deze DLC. Persoonlijk hou ik van de hoofdstad van Lofoten, Svolvær, wat een echt prachtige plek is, dus zorg ervoor dat je het bezoekt," zegt hij.


    We hopen dat je hebt genoten van dit kleine kijkje in het maken van onze aankomende kaartuitbreiding voor ETS2. Als je net zo enthousiast bent over de Nordic Horizons DLC, zorg er dan voor dat je het toevoegt aan je Steam-verlanglijst! Blijf op de hoogte voor meer updates door ons te volgen op Twitter, Facebook, Instagram en YouTube.


    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten